keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Wingman & Cockblock

Eräs henkilö lähestyi minua kysymyksellä:

Onko naisillakin oma wingman-systeemi ja tapahtuuko naisillakin cockblokkausta?

Wingman tarkoittaa miestä, joka auttaa toista miestä esim. baarissa saamaan itselleen naisen. Wingman voi tehdä aloitteen toisen puolesta, viedä naisen ystävän pois häiritsemästä tms. 

Cockblock on tapahtuma tai henkilö, joka estää miestä saamasta seksiä. Esimerkiksi tilanteessa nainen on niin humalassa että olisi jo "varma nakki", mutta naisen ystävä estää tätä lähtemästä miehen mukaan. 

Onko meillä sitten tämän kaltaista toimintaa naiset?

No onhan meillä! Useasti kavereiden kanssa bilettämään lähtiessä sovitaan, että jos lipsahtaa liian kovaan humalatilaan, kaverien pitäisi huolehtia että päästää kotiin (tai vastaavaan) nukkumaan yksin. Tietenkin usein tässä tilanteessa myös ystävät ovat aika humalassa ja he eivät joko välitä oman miehen takia tai sitten lietsovat mukaan lähtemistä. Kuitenkin jos joku ystävistä on selväpäinen, hän voi ärsyttävyyteen asti valittaa asiasta ja tällä tavoin ajaa miehen ja naisen erilleen. Cockblockina voi toimia myös tapahtuma, jossa ollaan menty jo asunnolle ja alettu riisumaan vaatteita yms. ja huomataan ettei kortsua ole. Omassa kaveriporukassani naiset sanovat vain "Ei voi mitään, ehkä ens kerralla" ja lähtevät tai sitten jäävät asunnolle vain nukkumaan. Tosin näin voi käydä myös toisin päin, mutta ehkä harvemmin. Itse tein kerran miehelle cockblockin, kun mietittiin paikkaa minne mennä yöksi ja hän sanoi asuvansa äidin ja pikkusiskon kanssa. Ei kiitos. Itselläni ei ole kyllä tullut vastaan, että miehen ystävä olisi tehnyt cockblockit minulle. Yleensä miehen ystävät ovat vain innoissaan jos kaveri voi saada seksiä.

Itse olen toiminut wingmanina useille kaveripojille. Menen juttelemaan naisille, kehun vähän miestä, vihjailen muutamista asioista ja jätän heidät sitten juttelemaan. Toimii aika usein. Harvemmin kuitenkin tulee toimittua toisen naisen wingmanina. Kun naiset haluavat tehdä aloitteen, he useimmiten uskaltavat sen tehdä. Tietysti jos kaksi naista on liikkeellä, miesten kimppuun hyökätään yhdessä ja katsotaan nappaako kala koukkuun. Kuitenkin jos silmäpeliä on riittänyt, ystävälle voi vihjaista että jos kävisit viemässä miehen kaverin vaikka tanssimaan. Silloin lähestyminen on helpompaa.

Tässä asioita pohtiessa tuli mieleen vielä yksi termi, jota käytetään omassa ystäväporukassani liiankin usein. Termi on yksinkertaisuudessaan blokkaus. Idea on samantyyppinen kuin cockblockauksessa, mutta yksinkertaisuudessaan meille se tarkoittaa sitä, että joku toinen henkilö (yleensä naisesta kiinnostunut mies) kärkkyy koko ajan naisen lähellä ja näin ollen blokkaa muut miesehdokkaat näköpiiristä. Nainen ei välttämättä kehtaa sanoa ystävämiehelle että painu nyt v*****n vaan yrittää karistaa tätä koko illan seurastaan. Blokkaaja voi olla myös baarissa sinuun silmänsä iskenyt mies, joka ei vain jätä rauhaan tai valittava ystävätär.

Onko teillä jotain iskusysteemiä baariin mentäessä? Tai mahdollisia "turvatoimia"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti