torstai 16. toukokuuta 2013

1+1 voi olla myös kolme

Sydän hakkaa rinnassa. Näet koko lyhyen nuoren ja villin elämäsi vilahtavan silmien edessä. Pyörryttää, oksettaa ja ahdistaa. Et ole varma oliko suojaus kunnossa viime viikolla sen jannun kanssa. Käyt ostamassa kaupasta raskaustestin ja tunnet kaikkien syyttävät katseet selässäsi. Menet kotiin ja laahustat kylppärin puolelle. Olet juuri repimässä pakettia sen pienen laitteen ympäriltä joka voi muuttaa koko elä- 

Hetkinen. Onko, voisko se olla... JESH! Kuukautiset alkoivat! Bileet bileet bileet! 
Voisin lähteä bisselle.

Kuulostaako tutulta? Tämä voi olla sinkuille (sekä joillekkin pareille) se pahin painajainen. Näet unta vahinkoraskauksista tuntemattomille miehille ja joissa menet kotiin paisuneena kuin ilmapallo isän ja äidin pettyneitten katseitten eteen. Lapsen saaminen on ihana asia, mutta monet nuoret sinkut eivät halua pamahtaa paksuksi jonkun humalaisen yhden yön takia. Miten lapsesta voi huolehtia pienessä yksiössä opiskelun ohella ja ilman potenttiaalista isäehdokasta? Haluaako kukaan seurustella nuoren yksinhuoltajaäidin kanssa? Uskon että elämästä yleensä selviää kunnialla jos vain yrittää tarpeeksi. Ei se lapsen saaminen maailman loppu ole. 

Kuitenkin jos et ole vielä valmis vanhemmaksi, siihen on melko varma keino. Puhumme siis ehkäisystä, yhden yön jutuissa vielä tärkeimmästä eli kondomista.

Itse olen häpeäkseni joutunut muutaman kerran hakemaan apteekista jälkiehkäisypillerin. Toisella kerralla syy oli yhden yön säätö mukavan baari-illan jälkeen. Ilta oli (vähän liian) hauska ja asiat etenivät odotetusti. Aamulla sitten apteekkiin kokemaan taas yksi nöyryyttävä tilanne lisää. 

Se kerta meni suunnilleen näin:

M: Grhm, olisiko teillä niitä jälkiehkäisypillereitä?

Apteekkari katsoo minua päästä varpaisiin nähden eiliset juhlavaatteet, vanhat meikit naamassa ja sotkuisen tukan.

A: Onhan meillä.

Menee hakemaan sen takaa ja tulee sitten takaisin kailottaen jo monen metrin päästä:

A: Oletkos ennen käyttänyt?

M: Grhmmmm kerran.

A: Ai olet? No sittenhän tiedät miten tämän kanssa menetellään?

M: Juu.

A: Sitä ei siis saa oksentaa pois tai tehoa ei ole.

M: Mi-minä.. juu.

A: Se olis sitten 18,90€.

M: Hmmp. Tuossa.

Annan rahat apteekkarille ja yritän kävellä apteekista arvokkaasti ulos.

Miksi tätä tilannetta ei voisi hoitaa hienotunteisemmin? Tietenkin tähän voi vastata: asian olisi voinut hoitaa kuntoon jo silloin yöllä. Mutta ihminen on erehtyväinen.

Mietin tässä vain, että kumman pitäisi huolehtia ehkäisystä? Itse olen enemmän sitä mieltä, että mies voisi varautua. Tuttavani oli mennyt kerran baari-illan jälkeen miehen luokse ja kun kesken kaiken oli huomattu että kortsua ei ole, nainen nappasi vain vaatteet ja lähti kotiin. Voi mies parkaa... Kummatkin voisivat kuitenkin varautua yhtä lailla, niin ei niitä vahinkoja satu.

Sinkkuuteen nyt sattuu kuulumaan satunnainen hauskanpito.
Ja onhan se useimmiten todella hauskaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti