maanantai 13. toukokuuta 2013

Anna nyt - no enhän anna


Tätä jatkuu ja kuukauden päästä 
Se on suhde ja selli ja hiekoitus 
Välimatka on mantereen mittainen 
Sitä sängyssä makaa tuijottaen 
Ja kun yö on hallattu 
Sinä harsoa koitat päällemme 
Se ei asetu 

Anna nyt - no enhän anna

- Samuli Putro

Kuulin tämän kappaleen ensimmäisen kerran muutama päivä sitten. Sinkut ovat kateellisia parisuhteessa eläville ja toisin päin. Kuitenkin uskon että yksi suurimmista sinkkujen kateelisuuden puuskista keskisttyy rakastelun säännöllisyyteen. Sinkuilla kun se saattaa olla epäsäännöllistä, epävarmaa ja joskus epämukavaakin. 

Sinkkuuden kolme isoa epätoivottua E:tä.

Parisuhteessakaan se ei ole itsestäänselvyys. Olen jutellut sekä nais- että miesystävien kanssa siitä tosiasiasta, että mitä pidempään ollaan yhdessä, sitä vähemmän harrastetaan seksiä. Tietysti joillain pareilla kipinä voi riehua vuosikausia tai sisältää aktiivisempia kausia. 
Onneksi sinkuilla ei ole tätä ongelmaa - voi olla että edellisestä kerrasta on liian monta kuukautta aikaa. Olkaas vain parisuhdeihmiset kateellisia sinkuille! No, kaikessa on hyvät ja huonot puolensa. Kuitenkin, Putron kappaleesta tuli mieleen kysymys:

oletko koskaan ollut pihi akka?

Oletko koskaan esim. baarin jälkeen mennyt nukkumaan miehen viereen (alkuperäisenä ajatuksena siis vain nukkuminen) ja joutunut tilanteeseen jossa mies ei ole vain antanut periksi? Läpsit ensin puoli tuntia levottomia käsiä ympäriltäsi pois ja sitten yrittäessäsi saada unta mies toistelee:

Pidetään vain hauskaa!
Heii me eletään vain kerran.
Älä oo tollanen
Ei kenenkään tarvii tietää
Sä oot niin seksikäs ja ihana ja kuuma ja ... seksikäs ja kuuma ja sulla on siis täydellinen kroppa ja...
Hei oikeesti, anna nyt

No enhän anna.
Varsinkin kaveripoikien kanssa on vaarallista lähteä ulos. Miehet tuntuvat aina unohtavan sen että olet vain ystävä ja niin on ollut erittäin hyvä. Paras hetki oli kuitenkin, kun totesin että en halua pilata kaverisuhteita yhden illan takia. Mies vastasi pokkana:

No mut, eihän me oikeestaan mitään kavereita olla.
Joten, anna nyt... 

No enhän anna.
Minulla on paljon miesystäviä ja nautin heidän seurastaan, mutta näinä hetkinä huomaan sen 1000km syvän kuilun miehen ja naisen aivojen välillä. Edes kaverisuhde ei pysty rakentamaan turvallista siltaa sen yli. Lopulta tietenkin voitin ja kävimme nukkumaan. Tai ainakin minä nukuin. Miehestä en tiedä. Selitä sitten aamulla muille ystäville että me vain nukuttiin. Voi sitä epäilyksen määrää.

Entäs parisuhteessa sitten? Sinkkuna on varmasti helpompaa olla se pihi ämmä, mutta tosin miehet voivat olla hieman erilaisempia kuin seurustelukumppani. Parisuhteessa voi vedota väsymykseen, päänsärkyyn, kiukutteluun tai vain siihen ettei nyt huvita.

Mutta pitäisikö huolestua jos kumppania ei ole huvittanut pitkään aikaan?

Onko se tervettä jos rakastaan ei halua? Missä menee raja että ollaan ongelmissa? Näihin asioihin minullakaan ei ole vastausta.
Vielä.

Antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. 
Sano sananlasku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti