keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pizza maksoi puolitoista kaljaa

Avautuminen:

Oletteko huomanneet sellaista ilmiötä (varsinkin suomalaisissa), että mihinkään ei ole rahaa paitsi kaljaan? Jos kysyn kaveria vaikka bändin keikalle (maksaa 10€), kaveri vain toteaa "ei ole rahaa, sorge". Myöhemmin kuulen kuitenkin hänen olleen baarissa samana iltana. Kun kysyn asiasta, tämä vielä kehuskelee: Joo vi*tu, meni taas 50€ höhöhöhöhöö.

MITÄ HITTOA?!

Sama virsi toistuu, jos pyytää kaverin mukaan kiinalaiseen buffettiin. Annos maksaa 10€ ja siihen ei ole varaa. Kaveri saattaa kuitenkin ehdottaa kaljan juontia illalla. Baarissa kaljatuoppi maksaa keskimäärin 5€ ja harvoin se jää siihen yhteen.

MITÄ HITTOA?!

Miksi suomalainen valittaa, jos kulttuuri maksaa? 
Miksi suomalainen valittaa, jos joutuu maksamaan vähän enemmän ruoasta jota ei itse tee?
Miksi suomalainen valittaa, miten paljon alkoholi nykyään maksaa, mutta silti tuhlaa satoja euroja litkuihin?
Miksi suomalainen ei suo itselleen mitään muuta elämystä, kuin kaljan tai sidukan lipittämisen?

Nämä ovat siis yleistyksiä. Mutta kavereistani 60-70 prosenttia ovat näitä ihmisiä edes joskus. 

En tarkoita, että haluan pakottaa kaverit väkipakolla konserttiin tai syömään. Enkä halua tehdä heistä kuivia. On ihanaa silloin tällöin mennä juomaan ylikallis laimennettu kalja terassille ja nauttia elämästä. Haluan vain, ettei turvauduta typeriin tekosyihin, vaan sanotaan rehellisesti!

Ei kiinnosta tuo humppabändi.

En jaksa syödä tänään kinkkiä.

Paska elokuva.

Ei kiinnosta.

Öh.

"Ei ole varaa" tuntuu olevan loukkaava tekosyy, jota viljellään kuin se olisi ainoa syy maailmassa.
Voi olla hetkiä, jolloin ei ole varaa. Itselläni on niitä tilanteita harva se päivä. Mutta minun sanaani voi luottaa, koska en lähetä viestiä kaljatuopin äärestä. 


Kansalaiset! Medborgare!

Jättäkää joskus kaksi kaljaa ostamatta ja menkää sen sijaan hemmottelemaan itseänne ruokamätöllä. Ette saa kaljamahaa vaan riisiturvotuksen. Paljon parempi ja olo on useimmiten mukavampi, ellei ylensyö. Ruokakrapula on todellista. 

PS. En ole absolutisti. Tykkään joskus (harva se päivä) vetää pään täyteen. Mutta voin mielelläni jättää myös vetämättä ja lähteä selvin päin baariin tanssimaan JA mennä seuraavana päivänä syömään sushia. Valintoja, ystävät.

PPS. Anteeksi kun olen ollut hiljaa. Liikaa koulujuttuja ja liian vähän bailausta ja irtojuttuja. Liityin jopa takaisin tinderiin. Kyyläsin mieskaverini tinderiä ja on paljon enemmän hyvännäköisiä naisia heille kuin miehiä meille!! Tosin tähän voi lievästi vaikuttaa valokuvien muokkaus, lavastetut tilanteet, oikea valaistus ja paksu meikkikerros. 
Silti.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa, oon kaivannut sua! Kiljahdin riemusta "jes!", kun tulin tarkistamaan, ootko kirjotellu lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Lupaan ryhdistäytyä, kun Suomen maa muuttuu taas synkäksi ja mustaksi :D

      Poista