perjantai 18. lokakuuta 2013

Mää kinkku kävin Turus

Tänäpä mää ole ollu Turus jo muutaman päivän. Lomal. 

Kuulin tosa parin kollin puhuva oikkee turu murret. Se o kauhian hauska murre. Mut on tämmöne lomaki kauhia ruljanssi, mää vaa sanon. Loman jälkke o melkee iha förttis ströpö ku joutuu nii paljo ressaa. 

Seo sii!

Meinaan turun murteen vääntäminen. Olipa vaikeaa. Mutta on se hauskan kuulosta! Tiesittekö että (erään en-tiedä-kuinka-virallisen) sanakirjan mukaan sinkku on turun murteella kinkku (?!?!?), ranskanleipä on junttapulla, suu on lervi, kauppalista on puarilappu, itkeä on viuruta ja vooki on laine hiuksissa. Innoituksen sain tähän siis Turun murteella kirjoitetusta Aku Ankasta! Mutta on noita sukulaisia myös Turun suunnalta muutamia, eli murretta on joutunut kuuntelemaan pienestä pitäen. 


Mutta HOI KAIKKI KINKUT!

Eikun sinkut

Mitä mieltä olette rehellisesti nettideittailusta? Voinko olla näin nuorena jo niin vanhanaikainen, että haluaisi tutustua mieheen kasvotusten, odottaa miehen soittoa ja jutella kunnolla vasta ensitreffeillä? Monilla kavereillani on hyviä kokemuksia netissä deittailusta, mutta itse voin ajatella vain negatiivisia asioita. Kuten esim. että vanhat koulukaveri löytävät minut ja ajattelevat että olen epätoivoinen ja YHÄ SINKKU ja epäonnistunut elämässäni ja surkea ihmishyönteinen. Tai kännä niiku turkkulaiset sanois. 

En tiedä, minun täytyy ehkä vielä sulatella asiaa. Olen kuitenkin pikku hiljaa pääsemässä yli ajatuksesta, että sieltä ei voi löytää kuin mamman poikia ja epätoivoisia naisia. Koska minä saatan olla pian yksi heistä. 

Tai siis en ole epätoivoinen. Nainen kylläkin. Oman arvonsa tunteva arvollinen nainen omassa arvossaan arvokkaasti itseään arvostaen. 

Jos jollain on kokemuksia (positiivisia tai negatiivisia) olisi mukava kuulla! Lisäksi olisi kiva tietää jos jokin deittailusivusto olisi ylitse muiden, niitäkin on nykyään niin tuhottomasti. Salarakkaista Eliittikumppaniin. 
Pyh ja pah. 


9 kommenttia:

 1. Olin muutama vuosi sitten häiden jälkeisenä päivänä rääppiäisissä. Paikalla oli useita pariskuntia. Puhuttiin siitä, kuinka edellisenä päivänä naimisiin mennyt pariskunta oli tavannut toisensa nettideiteillä. Sitten selvisikin että kaikki muutkin pariskunnat ovat tavanneet netissä paitisi minä ja eksäni ja eräs toinen pari.

  Toinen kaverini taas julisti kesällä, että lopettaa nettitreffailun, koska sieltä löytää niin paljon hulluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täytyy vain myöntää että se on hyvin nopeasti lisääntyvä keino löytää keino lisääntyä. Olipas hyvin monimutkainen lause :D mut niin on ajatuksetkin tällä hetkellä...

   Poista
 2. Ite löysin netistä aikas ihanan miehen keväällä ja meillä menee loistavasti :) toki siel on kaike maailman peräkammarin poikiaki sun muita mut ainahan voi kokeilla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alan kallistumaan sille puolelle että voisihan sitä kokeilla! Olikos sulla ihan kuvakin profiilissa? :)

   Poista
  2. Joo oli useampikin kuva, mutta ne pääsi näkemään vain jos pyysi minulta avaimen kuva-albumiin ;) profiilikuvana oli "joku perus".. Itse huomasin ainakin(pinnallista?), että katselin enimmäkseen niitä profiileja joissa oli kuva.. :) että vinkvink :D

   Poista
  3. Hmm laitan asian hyvin vakavasti harkintaan!

   Poista
 3. Ei ny iha putkee menny, toi sun Turun murtee vääntämine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin hyvinkin uskoa :D mut omaan korvaan kuulosti hirveen turkulaiselta!

   Poista
 4. Aimo Annos: Bonjaaks sä, mist on tullu förttiströbö?
  Kun en bamlaa turkuu, niin mikä ton sanan "förttiströbö" etymologia vois olla? Sen mä bonjaan, et se meinaa, et on ihan sipissä. Muuten skrivataaks se yhel vai kahel t:llä?
  Ex-stadilainen
  Vastaus: Entisenä savonlinnalaisena, entisenä hesalaisena, entisenä espoolaisena, entisenä oululaisena ja nykyisenä turkulaisena (yli 30 vuotta täällä kirjoilla) täytyy tunnustaa, ettei förttiströpön (sana kirjoitetaan siis kolmella t:llä ja yhdellä p:llä eikä lainkaan b:llä) alkuperän selvittäminen yrityksistä huolimatta onnistunut. Sanan merkitys kyllä tiedetään. Se tarkoittaa todellakin, että on sipissä tai lopussa. Soittelin muutamille turun murteen vanhoille täkäläisille taitajille ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskukseenkin, mutta tietoa förttiströpö-sanan alkuperästä ei löytynyt. Panen tämän kysymyksen kuitenkin palstalle siinä toivossa, jos jollakulla lukijalla olisi tietoa förttiströpön lähtökohdasta. Siis onko tietoa? Jos on, kirjoitelkaa!

  VastaaPoista