perjantai 22. tammikuuta 2016

Laiska seksi vs. seksittömyys

Minulla on ongelma, jota en kuvitellut muutama vuosi sitten uskonut joutuvani miettimään.

Minulla on ystävä. Hän on pitkä, komea, viihdyn hänen seurassaan ja hän asuu muualla, mutta käy säännöllisesti samassa kaupungissa. Olemme hengailleet melkein puoli vuotta, ensin tapailtiin ja sitten sovittiin että pysytään ystävinä luontaiseduilla. Tämä on toiminut ja jatkunut. Seksissä on koettu niitä mahtavia hetkiä ja sitten ihan kivoja hetkiä.

Joulun jälkeen tajusin, että ihan kivoja hetkiä on ollut paljon enemmän kuin mahtavia hetkiä. Tajusin, että seksi on laiskistunut kerta kerralta. 

Entä minä? Jaksanko enää harrastaa seksiä hänen kanssaan? 


Tiedän... vielä vuosi sitten olisin ollut aivan pähkinöinä, jos saisin seksiä melkein aina kun haluan ja ilman sitoutumista.

Tunnemme toisemme ja tunnemme kehomme. Emme ole sitoutuneita, emme ole velvollisia, kaiken järjen mukaan tämä olisi se hetki kun voisi tehdä mitä vain! Kokeilla mitä vain! Pitää hauskaa!

Aluksi seksi oli mahtavan tuntuista (ja edellisestä kerrasta oli hieman aikaa...), iho reagoi kosketukseen, paikat olivat herkät ja mieli niin kikseissä, että pelkän sormen hipaisu sai huokaisemaan. Silloin mielessä oli myös pieni haave parisuhteesta. Kun se kariutui, pidettiin taukoa ja palattiin ystävinä yhteen, seksi muuttui vähän, mutta tietty intohimo pysyi. Seksi sai silti ajatukset laukkaamaan nautinnon pyörteissä ja toisen kosketus tuntui tutulta. 

Salakavalasti seksi on kuitenkin muuttunut. Se on laiskistunut, lyhentynyt, esileikkiä ei ole juuri ollenkaan, kosketus tuntuu ihan kivalta (mutta ei enää saa aivoja kierähtämään ympäri), en meinaa jaksaa keskittyä, mies ei jaksa keskittyä oikeastaan kuin itseensä ja intohimo puuttuu. Se tärkein osa seksistä, joka voi elää ilman parisuhdettakin, puuttuu. Seksistä on tullut vain kavereiden yksi tapa hengailla, purkaa miehen paineet ja ruokkia ajatusta, että seksiä pitää harrastaa jos sitä saa. 

Pidän tästä kaverista kovasti. En ole pitkään aikaan enää miettinyt, että me olisimme joskus pari. Olen pitänyt seksistä hänen kanssaan ja parhaimmillaan se on ollut mahtavaa, hikistä ja kestänyt tarpeeksi kauan, että naapurit varmaan vihaavat minua. En vain enää muista sitä kertaa. Nykyään seksi on ihan ok. 


En ole saanut miehen kanssa orgamia (kohta on btw tulossa pitkä vuodatus orgasmeista, mutta tutkimus on yhä kesken), mutta se ei ole haitannut. En ole edes feikannut. Mies on yrittänyt ja kyllä se on tuntunut hyvältä. Nykyään mies ei enää edes yritä. Oikeastaan kaikki pyörii hänen ympärillään ja olen itsekkin antanut periksi. Emme ole mikään pariskunta, en jaksa alkaa valittamaan, neuvomaan ja kehottelemaan kesken seksin. En vain jaksa. Tietääkseni mies ei ole koskaan ollut pitkässä parisuhteessa, mutta seksijuttuja hänellä on ollut. Hänestä kuitenkin paistaa läpi se, ettei hän ihan ymmärrä naisia. Yhden yön jutuissa nainen harvoin jaksaa vaatia mieheltä mitään ihmeitä ja jos seksikokemukset perustuvat niihin, ei ihme ettei mies ihan tajua. 

Tästä pääsemme minua askarruttavaan kysymykseen. 

Haluanko tätä enää?

Seksi miehen kanssa on mukavaa ja onhan se ihanaa, kun saa läheisyyttä. Olen vain jokaisen kerran jälkeen seksuaalisesti hieman turhautuneempi. Jaksanko käyttää aikaani ja yöuniani tähän enää? Kyllähän se aina mukavalta tuntuu alavatsassa, kun mies jyystää ja pitää tukasta kiinni.. mutta entä kun sekin alkaa laiskistumaan? Entä jos mies laiskistuu kerta kerran jälkeen, koska en jaksa vaatia häneltä niin paljon? Koska emme ole missään helkkarin parisuhteessa? Toivoisin vain, että mies arvostaisi seksiä kanssani sen verran, että jaksaisi uhrata sille aikaa, ajatuksia ja tekoja. En muuta pyydä. 

- OLEN VAIN NIIN SEKSUAALISESTI TURHAUTUNUT -

Nyky-yhteiskunnassa kaikki pyörii niin paljon seksin ympärillä, että tuntuu tyhmältä olla harrastamatta sitä, jos sitä mukavan miehen kanssa saa tehdä. Olenko kyltymätön ämmä jolle ei mikään riitä, jos sanon että tällainen seksi ei enää kiinnosta? Haluan enemmän? Haluan sen intohimon, vaikka parisuhdetta en saa?

Mies laittelee aina viestiä, kun tulee kaupunkiin. Joka kerta mieleni tekee vastata, että minun luokseni vain. Silti pieni äkäinen ääni kuiskaa, että turhaudut joka kerta vain enemmän ja enemmän. 

Pitäisikö siis antaa olla? Jättää seksi ja sen myötä läheisyys, yhdessä nukkuminen ja mukavat keskustelut sängyssä seksin jälkeen? Olla ilman seksiä ja siten kokonaisvaltaisesti turhautunut?

Rehellisesti, en tiedä. 

Tulipa vuodatus. Tämä voima seksillä on ihmisiin. Miettikää sitä.

P.s. Vastailkaa vielä edellisen teksin orgasmi-aiheeseen. Orgasmi on näköjään vieläkin vähän arka aihe, puhukaa siitä avoimesti niin saan lisää tutkimusmateriaalia! Voitte laittaa myös sähköpostia!

10 kommenttia:

 1. Ehkäpä vähän pidempi tauko seksistä tuon ihmisen kanssa palauttaisi seksiin jotain terää?

  VastaaPoista
 2. Tää oli ihan ku mun ajatuksista, erona on vaan se että minulla on samoja tuntemuksia vuoden kestäneen parisuhteen tiimoilta. Ennen harrastimme seksiä joka päivä, nyt ehkä kerran viikossa jos sitäkään. Seksi ei vaan enää kiinnosta, koska poikaystävän kosketus ei tunnu kiihottavalta. Oikeastaan hän ei koskaan ole osannut kiihottaa minua oikein vaikka olen kuinka neuvonut kädestä pitäen ja pyytänyt kokeilemaan eri juttuja. En saa ikinä hänen kanssaan kunnollista orgasmia, tyydyn mieluummin omiin sormiin. :/ Vinkkejä kaivataan.

  VastaaPoista
 3. Itselläni myös kokemusta ns. fuckbuddy suhteesta, mutta ehkä kerran voisin hyväksyä sen etten saa orgasmia ja jos homma toistuu niin suhde saisi jäädä. Kyllä miehen täytyy sen verran vaivaa nähdä ja pitää huolta, että nainen saa tyydytyksen. Kiertoon vaan!

  VastaaPoista
 4. Kyllä itse ainakin puhuisin miehelle suoraan tilanteessasi. Voittehan pysyä ystävinä ilman seksiä ja esim. löhöillä yhdessä, katsoa leffaa, nukkua vierekkäin. Jos se miehelle sopii. Jos ei sovi, hän taisi olla enemmän seksin perässä alunperinkin -eikä siinä mitään väärää, mutta ehkei teidän toiveet sitten käy yksiin.
  Omat rajat on hyvä pitää jokatapauksessa :) Ite en anna yhdyntää ikinä, ellen ole märkä ja aidosti himokas. Mutta hyvä että pohdit näitä, ja ehkä jokin molempia miellyttävä ratkaisu löytyy. Jos ei, niin pitää olla itsekäs. Hyviä miehiä kyllä löytyy, huonoon seksiin ei kannata tyytyä.

  VastaaPoista
 5. Mitäs jos ottaisit joka tapaamiselle jonkun teeman? Esim. sanot jo etukäteen että tänään on suuseksi ilta tai että tänään minä sidon sinut sänkyyn kiinni ja teen mitä haluan, seuraavalla kerralla sinun vuoro. Mielestäni kenelläkään ei ole oikeus valittaa huonosta seksistä jos ei itse saa suutaan auki ja kerro mitä haluaa ja mikä tuntuu hyvältä, mikä ei. Jos sen jälkeenkin tuntuu että homma hyytyy,niin adios,amigo...

  VastaaPoista
 6. "Kyllä miehen täytyy sen verran vaivaa nähdä ja pitää huolta, että nainen saa tyydytyksen. Kiertoon vaan!"

  Ja naiset ihmettelevät, miksi joillain miehillä on suorituspelkoja. Viimeisin fuckbuddy kyseli nimittäin aiheesta. Nuorena jannuna kun kasvoi, niin joka tuutista sai kuulla, kuinka naisten nautinto pitäisi laittaa etunenään. Itse olen niin tehnyt ja olen ollut nuorenakin tuskallisen tietoinen siitä faktasta, että olen helposti vaihdettavissa. Jos yksi mies ei voi tyydyttää, niin toisen löytää kuin taksin pe- iltana. Kun seksistä on kyse, niin samanlainen skenaario on miehillä hyvin epätodennäköinen (naisen vaihtaminen toiseen siis).

  Kukkaselta pitää kysyä, että mitä hyötyä miehelle on jostain löhöilystä ja vieressä nukkumisesta? Jee. Tosi kivaa. Mahtavaa. Kysymällä tätä voi kyllä siivilöidä häntäheikit potentiaalisista kumppaneista. Sitäpaitsi, jos seksisuhde yhtäkkiä minun osallani muuttuisi tilanteeksi jota kuvailit, niin laittaisin itse naisen vaihtoon.

  t: Eero

  VastaaPoista
 7. Uuuh mahtavaa että herättää keskustelua! Hyviä pointteja kyllä... tiedostan itsessäni kyllä sen, että olen vähän ujo puhumaan seksiasioista kumppanin kanssa. Osittain asiat ovat siis omaa syytä. Ehkä asia johtuu osittain siitä, ettei koskaan ole ollut pidemmässä parisuhteessa, eikä näin ollen olla yhdessä harjoiteltu seksin hienoja taitoja. Täytyy pohtia vähän lisää..

  VastaaPoista
 8. Ihmiset tuntuvat kuvittelevan että hyvä seksi on sarja temppuja. Toki tietty tekninen osaaminen siihen kuuluu, mutta tärkeintä on virittyminen eroottiseen ilmapiiriin. Yhteinen sensuelli hierontahetki auttaa, tai tarkoituksellisen romantisoidut olosuhteet: kynttilän valoa, lempeää musiikkia taustalle, sopimus siitä että nyt edetään hiiiitaaasti riisumisesta alkaen. Suudellaan paljon. Näistä elementeistä syntyy kohtaaminen joka on rakastelua, ei vain seksiä jossa kilpajuostaan laukeamiseen. Täytyy haluta kohdata toinen kaikessa lihassa ja rakkaudessa, se voi olla vaikeaa jos on tottunut erottamaan seksin vain ruumiin tuntemuksien tasolle.

  VastaaPoista
 9. Voi kyllä, epätyydyttävä seksi ottaa enemmän kuin antaa...

  Minulla ei ole tuollaisesta järjestelystä kokemusta, mutta joskus olen seksinnälkäisenä yrittänyt kehittää uusien miesten kanssa treffejä ja voi sitä turhautumista, kun menet paikalla tajutaksesi, että en halua tämän kanssa yhtään mitään. Niin lähellä, mutta niin kaukana!

  VastaaPoista
 10. Se on ihan normaalia, että kipinä hiipuu, jos mukana ei ole suuria tunteita. Tapailin joskus vuoden verran yhtä miestä lähinnä seksin merkeissä ja kyllähän se tuli aikanaan tiensä päähän juuri em. syystä, vaikka seksi sinänsä oli tyydyttävää.

  Jokainen nainen on erilainen - itselleni toimii parhaiten se, että olen päällä. Kun saan siinä aikani "hytkytellä" kalunnokassa haluamassani kulmassa ja tahdissa, orkulta ei voi välttyä. Nam! :)

  VastaaPoista