lauantai 20. heinäkuuta 2013

Naisen logiikkaa

Itse myönnän olevani joskus (ja ainakin humalassa) hyvin kärkäs puheissani miesten kanssa. Saan oikein vedettyä jokaisesta kohteliaisuudeksi tai vain rupatteluksi tarkoitetusta kysymyksestä/lauseesta helposti miehen solmuun. Esimerkkinä:

Ruokaan on 15 minuuttia. Minulla on hirveä nälkä, joten teen itselleni aivan pienen palan leipää. Mies huomauttaa, että ennen ruokaa ei kannattaisi syödä mitään. Vastaan että en kestä enempää, pakko. Mies sanoo vain faktatietona, että jos ihminen haluaa laihtua pitäisi koko ajan olla pieni näläntunne.
AI OONKS MÄ SUSTA LIHAVA VAI?! PITÄISKÖ MUN LAIHDUTTAA?

Baarissa pienen humalan alaisena itse muutun joskus kauheaksi pirttihirmuksi. Mies voi vaikka sanoa että olen hänestä kaunis. Saan helposti väännettyä lauseesta sen, että mies on naisia syrjivä ja esineellistävä kusipää joka pitää minua tyhmänä kanana jolla on vain nätti pylly. 

Ei ei ei. Pitäisikö meidän pehmentää sanallisia kykyjämme ja antaa miehille mahdollisuus kehumiseen ja muuhun mukavaan toimintaan? Jos mies ehdottaa että söisit mäkkärissä BicMacin, hän ei välttämättä vihjaa sitä että olisit lihava makkara joka ei täyty euron hampurilaisesta. Hän vain haluaa että olet kylläinen koska silloin kiukuttelet vähemmän. 

Tilanteen purkaminen on helpointa kun heittää perään pienen sarkastisen vitsin, niin että me tajuamme että se on vitsi. Muistakaa kuitenkin, että ennen hieman epätavallisemman kohteliaisuuden sanomista kannattaa varautua seurauksiin tai selvittää naisen mieliala etukäteen. Varsinkin baareissa.

Ja tässä miehille typistetty muistilista mitä pitää huomioida naisten kanssa:

1. Ei tarkoittaa Kyllä
2. Kyllä tarkoittaa Ei
3. Ehkä tarkoittaa Kyllä
4. Ihan sama tarkoittaa Ei
5. Naiset tykkäävät kukista.
6. Naiset ovat herkkiä itkemään, mutta parempi että itkee kuin ei näytä mitään tunteita?
7. Ex-suhde on aina läsnä, vaikka sitä ei aina muistetakkaan. Esim. jos entiseen törmää, se ei tunnu koskaan hyvältä. Tai sitten se tuntuu liian hyvältä...
8. Jos kysymme jotain, yritä vaikuttaa kiinnostuneelta.
9. Yksi hellä suudelma saattaa korvata tuntien valitus keskustelun.
10. Jos nainen haluaa peuhata pimeässä, se ei johdu välttämättä miehestä vaan siitä että nyt oma olo ei ole se seksikkäin. 
11. Jos nainen kysyy olenko lihonut tms. vastaa EI ja sitten kehu ja suukottele pitkin iltaa.
12. Yritä muistaa milloin naisella on synttärit, nimpparit, menkat ja teillä kuukausi- tai vuosipäivä.
13. Lahjat on aina kivoja, kunhan naiselle ei tule olo että olisi sinulle jotain velkaa. 
14. Muista vain rakastaa avoimesti ja ole luotettava niin eiköhän elämässä pärjää.

The couple that plays together, stays together.2 kommenttia:

 1. Ei ole täysin tervettä sälyttää kumppanin tehtäväksi suorittaa jonkin sortin ilmapiirimittaus ennen viattoman kohteliaisuuden sanomista. Ennemmin kannattaisi edellyttää itseltään kypsää ja asiallista käyttäytymistä, eikä mieltää oikuttelua joksikin sukupuolen aiheuttamaksi välttämättömyydeksi. On itse asiassa aika loukkaavaa sitoa kuvaamasi kaltainen käyttäytyminen oman persoonan sijaan naiseuteen, sellainen ajattelu edustaa enemmän 50-lukulaisia negatiivisia (ja epätosia) stereotypioita kuin nykyaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se täysin tervettä ole ja sitä en tässä tekstissä hakenut. En tässä puhunut kumppanin kehuista oikeastaan ollenkaan, vaan naisten kärkkäisyydestä esimerkiksi baareissa ja yökerhoissa kun tuntematon henkilö tulee kertomaan jonkun kohteliaisuuden. Omalta kumppanilta on juuri mukava saada niitä viattomia kohteliaisuuksia. Itse en pidä kohteliaisuutena jos kumppani sanoo minulle "ihminen haluaa laihtua pitäisi koko ajan olla pieni näläntunne". Se ei ole kohteliaisuus vaan faktatieto ja jos nainen on herkkä ja joskus dramaattinen ja NÄLISSÄÄN siitä saa helposti aikaiseksi turhan riitelyn.

   Mutta jos olette olleet yhdessä pitkään, toinen huomaa helposti huonon/väsyneen ilmapiirin ja oppii välttämään niissä tilanteissa asioita joista kumppani voi loukkaantua jopa ilman syyttä. Sitä kutsutaan toisen tuntemikseksi joka on hirveän hyvä juttu jos on pitkään jo seurusteltu.

   Lisäksi minun ei ollut todellakaan tarkoitus sitoa tätä käyttäytymistä sukupuoleen. Olen tavannut ennemmän kuin yhden vielä dramaattisemman miehen kuin mitä itse olen. Mutta koska olen nainen, kirjoitan naisen näkökulmasta enkä jaksa jokaisen lauseen perään laittaa "tosin miehetkin voivat käyttäytyä näin". Kirjoitan usein asiat vähän kärjistetysti, jokainen saa tunnistaa itsensä sieltä kokonaan, osittain tai sitten ei ollenkaan.

   Mutta kiitos hyvästä kommentista!

   - MJ

   Poista