keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ystävätyttö vai tyttöystävä? Siinä vasta pulma.

Poikatyttö. 

Härski läppä lentää. Katsotaan action - elokuvia porukalla. Miehet arvostelevat ohi kävelevien naisten ulkonäköä sensuroimatta.

Yht´äkkiä kaikki muuttuu.

Joku tajuaa että olet nainen. Sinulla on tissit, menkat ja kaikki muut naisten jutut. Miehet vaivaantuvat ja erkaantuvat. Osa ihastuu, osa häipyy. Joka tapauksessa monta kaverisuhdetta vain katoaa savuna ilmaan.


Miksi miehet eivät voi olla vain ystäviä naisten kanssa?

En ole poikatyttö, mutta viihdyn jätkäporukalla vaikka olisin ainoa paikalla oleva nainen. Tykkään katsoa joitain urheilulajeja, action-leffoja ja ronski huumori ei saa edes punaa poskilleni. Osa miehistä kertoo minulle likaisia yksityiskohtia myöten heidän suhdesotkunsa ja toivovat naisnäkökulman auttavan. Sitten joku jätkä ahdistuu siitä, että joukossa hengaa naispuolinen ihminen. Jätkät pakenevat omaan testosteroni-laumaansa kuin pelokkaat gasellit. Toinen vaihtoehto on, että kaverimies menee ihastumaan (tai pahimmassa tapauksessa rakastumaan) sinuun. Tietenkin joskus tällaisella tapahtumalla voi olla onnellinen loppu, mutta jos nainen ei vastaa tunteisiin... kaverisuhde useimmiten kärsii liikaa jatkuakseen samanlaisena kuin ennen. 

Se on todella harmi, koska ystäviä ei ole koskaan liikaa.

Miten tilanne sitten päätyy tällaiseksi?

A - Olet oma itsesi ja asiahan on, että ulkonäköön ihastutaan mutta luonteeseen rakastutaan. Miehetkin ovat rennompia seurassasi, joka tekee heistä vastaanottavaisempia kaiken suhteen. 
Sitten ollaan niin in löööööv.

B - Hengaat porukassa lökäreissä ja t-paidassa. Kun lähdette ulos juhlimaan ja laitat päällesi seksikkään mekon ja korkkarit, miehet näkevät vain miten ankanpoikasesta kasvoi joutsen.

C - Jossain vaiheessa vain sen pienen feministisen puolesi mitta täyttyy ja huomautat miehille, että naiset eivät ole mitään seksiobjekteja. Miehet säikähtävät tätä huomautusta ja alkavat odottamaan lopullista naishormonin aiheuttamaa itkupotkuraivaria. Sitä et luonnollisesti tarkoittanut. Kuitenkin ensimmäinen kuoppa on jo ilmestynyt välillenne.

D - Mies viihtyy paremmin laumassa. Kun sitten pyydät vain yhtä miespuolista ystävääsi vaikka kävelylle (ihan kaverimielessä) miehet luulevat tämän olevan iskuyritys ja ahdistuvat.

E - Miehet nyt sattuvat olemaan melkein yhtä pahoja draamakuningattaria kuin naisetkin. He tekevät sen vain vielä vaikeammin, jääden märehtimään asioita kuukausi kaupalla ja tehden siitä ylitsepääsemättömän ongelman. 

Totuus on että miehen ja naisen välillä häämöttävää kuilua ei aina pysty ylittämään. Se on todella sääli, koska ystävämiehet voisivat olla korvaamattomia naiselle ja toisin päin.

Koska kuka tuntee paremmin miehen ajatukset kuin mies itse?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti