sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kun ihastuu ystävään

HAH! Minä olen itsenäinen nainen, en todellakaan tee aloitetta. Jos mies on kiinnostunut, hän ottaa yhtetyttä.

Hmm... miksei hän laita viestiä?

Hän aloitti keskustelun facebookissa! Tarkoittaakohan se jotain?

Miksei se pyydä ulos! Miksi miksi miksi miksi?!?

Ei ne tajua.

Huoh. 

Eräs ystäväni on ollut todella pitkään ihastunut erääseen mieheen joka kuuluu samaan kaveriporukkaan. Heidän mahdollinen suhteen eteneminen on pysähtynyt tasolle, johon kuuluu pieni flirtti, sen yhden hetken pidempään kestävät katseet ja joskus harvoin känni-illan jälkeinen lusikassa nukkuminen. Pelkona on, että jos mies ei vastaa orastaviin tunteisiin, pilalle menee niin kaverisuhde miehen kanssa ja pahimmassa tapauksessa koko porukan suhteet joutuvat koetukselle. Kaikki riippuu siitä, miten mies asiaan suhtautuu. 

Suhtautumisvaihtoehtoja:

A - mies ei vastaa tunteisiin, mutta nolostuu niin paljon ettei kehtaa enää katsoa edes naista kohti, välttää puhumista, kontaktia ja saa muut ystävät hämilleen oudolla käyttäytymisellään. 

B - mies ei vastaa tunteisiin, mutta rehentelee asiasta muulle kaveriporukalle suureen ääneen ja asettaa näin naisen todella ikävään tilanteeseen. Menee kauan että tilanne palautuu kutakuinkin normaaliksi. Pahimmassa tapauksessa tilanne ei purkaannu koskaan. 

C - mies ei vastaa tunteisiin sillä hetkellä, mutta ajan kuluessa mies alkaa pohtimaan asioita näkökulmasta jos sittenkin olisin antanut mahdollisuuden, onhan X kaunis ja fiksu nainen...,jolloin nainen on jo luultavasti mennyt eteenpäin ja asiat menevät taas vaikeiksi.

D - mies vastaa tunteisiin, mutta on liian ujo tekemään aloitetta jolloin asia junnaa paikallaan liian kauan, kunnes lopulta jompi kumpi luovuttaa ja asia ratkeaa kaveriporukan kannalta hyvin, mutta naisen ja miehen kannalta tylsästi. Lisäksi mustasukkaisuus muita ihmisiä kohtaan saattaa jäädä, jolloin asia nakertaa kaverisuhdetta vielä pitkään.

E - mies vastaa tunteisiin, ja tekee jossain vaiheessa aloitteen. Asia rullaa kivasti eteenpäin ja jossain vaiheessa jos kemiat kohtaa hyvin aletaan seurustella, mennään naimisiin, tehdään lapsia, ikäännytään yhdessä... no joo. Ensin tietysti pitää selvitä alkuhuuman haihtumisesta, pienessä yksiössä elämisestä rahan säästämiseksi, vauvan yöherätyksistä... mutta niistä kirjoitan joskus myöhemmin.

F - mies vastaa tunteisiin, mutta ei tee aloitetta jolloin nainen sitten tekee. Mies yllättyy positiivisesti ja asiat rullaa samalla lailla kuin kohdassa E.

G - mies vastaa tunteisiin, mutta ei tee aloitetta. Nainen tekee aloitteen, jolloin mies ajattelee naisen olevan liian haku päällä, ahdistuu ja haluaa lopettaa jutun ennen kuin se ehtii edes alkaa. Asiat menevät mahdollisesti samalla tavalla kuin kohdissa A ja B.

En sano, että kaikki menevät juuri tällä tavalla. Nämä ovat kärjistettyjä yleistyksiä mutta ainakin omasta ja ystävien kokemuksesta napattuja. Myös nainen voi olla tässä päähenkilönä. Itse olen muutaman kerran ratkennut kohdan G - tyyppiin. Säpinää on ollut, enkä halua tehdä aloitetta. Kun mies sitten tekee aloitteen, minulle iskee pakokauhu ja yllättävä sitoutumiskammo ja se jää sitten siihen. Sitten mietitään vielä vuoden jälkeen mitä olisi voinut tapahtua ja ollaan mustasukkaisia. 

Taivaan tulet - sarjan hahmo Rauni Väänänen aina sanoo miehistä:

Ota noista perkeleistä selvää.

Samaa voi joskus sanoa myös meistä naisista. 


Jos tämä  uros tulisi sinun ovesi taakse, olisitko ihan oi ihanaa voi RAKASTAN SINUA hanipuppeli vai juoksisitko kiljuen karkuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti