tiistai 7. tammikuuta 2014

When someone reads your message

but doesn't reply:


Kaikki varmaan muistavat kultaiset ajat muutama vuosi sitten, kun lähetettiin vain tekstiviestejä ja sähköposteja, joissa ei näkynyt oliko kukaan nähnyt sitä vai ei. Muistan ala-asteen kauhunhetket, kun olin laittanut ihastukselle viestin ja sitten kuumeisesti odotettiin milloin tämä vastasi. Jos vastausta ei koskaan tullut, selitys keksittiin aina. Milloin puhelin oli jäänyt auton alle, milloin se oli tippunut järveen. Myös tekstareiden katoaminen matkalla oli hyvin todennäköistä.

 Kerran yläasteen alussa olin todella rakastunut monta vuotta vanhempaan poikaan. Selvitettiin ystävän kanssa jätkän puhelinnumero ja laitettiin tälle viesti. Kun vastausta ei kuulunut ja rauhaa ei saatu, laitoin ystäväni soittamaan pojalle omasta puhelimestaan tuntemattomalla numerolla "väärä numero, sori" - puhelun. Pitihän meidän selvittää oliko puhelin vaikka traagisessa onnettomuudessa hajonnut palasiksi, eikä poika voinut vastata elämänsä naiselle. Siis minulle. Poika kuitenkin vastasi, ystäväni sai sanottua vakavalla naamalla sori ja löi luurin korvaan. Sen jälkeen naurettiin naama mutkalla, kunnes tajuttiin että pojan kännykkä ei ollut rikki. Saamarin kusipää! Myöhemmin oli todella noloa kohdata poika, vaikka siitä ei koskaan enää puhuttu.

Nykyään on kaikki helpompaa - ja pahempaa. Facebook ja WhatsApp kertoo sinulle tasan tarkkaan milloin lähettämäsi viesti on nähty. Nähty 14:26 huutaa silmillesi ja pakoon et pääse. Lisäksi WhatsApp kertoo myös sen, milloin kiinnostuksesi kohde on käyttänyt sitä. Nähty viimeksi tänään kello 05:55 - ahaa! Mies on siis ollut lauantaina juhlimassa. Ja mennyt myöhään nukkumaan. Entä jos sillä on ollut joku pitkäsäärinen muija? Miksei minua pyydetty mukaan? Millä porukalla se on mennyt? 


Tieto lisää tuskaa, sano sananlasku.

Nyt kun tutustuminen ja deittailu on siirtynyt nettiin ja puhelimiin, suurimmat keskustelut ennen kunnollista tutustumista käydään somessa tai tekstareiden välityksellä. Harvat enää uskaltavat soittaa ja tulla juttelemaan kasvotusten. Itse yritän mahdollisimma pian nähdä livenä, tekstareissa yms. tulee helposti olo että toinen yrittää liikaa. On liikaa aikaa ajatella vastausta, jolloin siitä voi tulla laadittu ja outo. Soittakaa ihmiset vain rohkeasti ja menkää kaduilla juttelemaan. Se voi olla todella mukava yllätys kummallekkin osapuolelle!

Vielä yksi paasaus Nähty - kiukuttelusta. Minulla on eräs naispuolinen ystävä joka ei koskaan, ei koskaan vastaa heti viesteihin. Luultavasti ei ollenkaan. Näen aina että hän on nähnyt ne, mutta vastausta ei kuulu. Sanoisin että se on vaikuttanut huonosti kaverisuhteeseen, en jaksa pitää tähän ihmiseen enää yhteyttä. Onko se niin vaikeaa vastata edes OK?  Näköjään on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti