keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Toivon kaikkea hyvää

Voiko lauseen Toivon teille/sinulle kaikkea hyvää sanoa vilpittömästi ja neutraalilla äänellä?

Itse en pysty siihen. Vaikka kuinka yrittää, äänensävyyn tulee pienen pieni kaiku jostain syvemmästä ajatuksesta. Ainahan sitä toivoo, että entisellä menisi huonommin kuin sinulla itselläsi. Kun sitten kuulee että ex-heila pääsi superhienoon kouluun JA on lomamatkalla jonkun muijan kanssa, ei siitä vain voin iloita täydellä teholla. Tosin jos eksällä menee todella huonosti, ei sekään tunnu yhtään hyvältä. 

Miksi suhteen loputtua mies voisi vain kadota maapallolta? Tai jämähtää juuri siihen hetkeen elämässä. 

Tähän tietysti vaikuttaa monet tekijät: eron syy, kumpi jätti, oliko sopuisaa, heiteltiinkö tavaroita parvekkeelta, leikeltiinkö miehen lempikauluspaidat... 
Tunnen muutaman parin jotka ovat onnistuneet eroamaan ystävinä. Paitsi ainakin yksi pari taitaa säätää vielä keskenään silloin tällöin. Eli erottiin On/Off suhteeseen. Good for you. Ja miksi tuntuu hyvältä, kun mies ei välttämättä päästä heti irti? Periaatteessahan se ärsyttää, mutta vielä enemmän ärsyttää kun mies ei enää häiriköi vaan on löytänyt uuden muijan kainaloonsa. Toisin sanoen miehen elämän pitäisi pyöriä sinun ympärilläsi. Aina. Ehkä hiiieeeman itsekästä, mutta niin se vain menee.

Miksi vanhan suolan pitää janottaa niin pirusti? Miksi eksät eivät voi odottaa kiltisti, että minä saan itselleni täydellisen elämän. Sitten he voivat rauhassa koota oman elämänsä kasaan.

Ennen vanhaan oli kyllä parempi kun tieto ei liikkunut niin nopeasti. Nykyään facebookista näet eksäsi elämän kaikki mitättömät yksityiskohdat jotka eivät edes kiinnosta sinua sillä ne pomppaavat etusivulle oikein tyrkylle. Näet milloin hän on sinkku, parisuhteessa, töissä, matkalla, juhlimassa - vaikka hän asuisi 500km päässä! Kännykällä voit soittaa heti puhelun jos näet jotain kiinnostavaa, voit vaikka ottaa kuvan todistusaineistoksi! Vanhoina hyvinä aikoina juoru liikkui niin nopeasti kuin kyylämummo potkukelkalla pääsi. 
AAARGH.

Mutta, sanon vain tämän. Kaikki entiset säädöt, heilat ja mitkä lie:

Toivon teille kaikkea hyvää.Ja tänään kun te tuutte vastaan mä en vaihda kadun puolta, toivon kaikkea hyvää.
Sisko soitti taas, vaan ei kanna enää huolta, kuuluu kaikkea hyvää.
Nukun jo yöni kohta jää surutyöni, kun mä laulan kaiken pahan pois.
Kun te tuutte vastaan niin, kai mä kuulen kaikkea hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti