keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kun mies saa (some)kiukkukohtauksen

Minulle on kiukuteltu jo kahtena päivänä! Enkä ole edes ole tehnyt mitään.

Tosin siinä se ongelma taittaa olla. 


Ensimmäinen kiukkuilija on eräs tinder-treffimies. Mies ei oikein kolahtanut ja ilmoitin hänelle todella ystävällisesti, että ehkä vain kaverisuhteella jatketaan. Osa miehistä ei ole vieläkään ymmärtänyt, että "jos pysytään vain kavereina" tarkoittaa, ettei tarvitse enää olla yhteydessä. On tietty poikkeuksia, mutta silloin aloitteen pitää tulla siltä, joka jätti suhteen kaveritasolle. Olen itse oppinut sen jo aikoja sitten. Jos mies laitaa pysyttäiskö vain ystävinä-viestin, hän saa olla muutaman kerran aloitteen tekijä. Vasta silloin voi uskoa toisen tahtoon vilpittömästi.

Tämä tinder-mies otti ensinnäkin aika vakavasti tämän jos pysytään vain kavereina-ehdotuksen. Kun hän muutaman päivän toipui tragediasta, hän aloitti leikkimielisen uhkailun. 

Voidaan pysyä kavereina, jos se ei jää yksipuoliseksi. 

No voi hellantuuteli. Vastasin vaan niih enkä sen jälkeen ole yhteyttä ottanut. Mies on. Muutaman kerran jaksoin vastailla mitä elämään kuuluu-juttuihin, mutta sitten annoin keskustelun kuolla pois. Reaktio:

Miten menee?

Mikset vastaa?

:(( ???

:(

Oisit voinu suoraan sanoo, jos ei kiinnosta pitää yhteyttä.

En voisi ikinä ottaa miestä, joka ei tajua yksinkertaisia asioita. Jos naiselta tulee ekojen treffien jälkeen viesti: "Oli kyllä ihan kiva jutella, mut ehkä kuitenkin kaveripohjalla vois jatkaa" se tarkoittaa, ettei kiinnosta. Jos mieheltä tulee vastaava minulle, ymmärrän kyllä vihjeen. 

Teen tuossa small talkina ehdotuksen kaverijutusta, koska olisi töykeää vain töksäyttää joo oli kiva nähä, mutta et kyllä kiinnosta yhtään seksuaalisesti tai muutenkaan. Adios. Jos sen jälkeen keskustelu vain ei lähde luistamaan, on ehkä aika luovuttaa. Eihän tämä kuitenkaan mikään elämää suurempi menetys ole.. tapasimme vain kerran. Siinä tuskin ehtii syttymään mitään rajoja rikkovaa yhteyttä. 

On aina inhottavaa olla "jätetty" tai se, jolle sanotaan ettei kiinnosta. Minä tiedän, muutama päivä sitten sain samanlaisen viestin. Mutta säälittävää on olla päästämättä irti sellaisesta, mitä ei vielä edes ole. Pää pystyyn ja kävellään ylväästi tilanteesta pois. 

Toinen kiukku-ukko on tinderissä. Hän taisi suuttua, kun en  vastannut tinder-viesteihin. Tätä en oikeasti ole tehnyt tahallani, en vain käy tinderissä kuin ehkä kaksi kertaa viikossa! Enkä silloinkaan muista aina lukea punaisia palleroita. Huoh. Mutta ehkä mies joka hyppii somessa tuolla tavoin silmille, ei ole minulle se oikea. 


Haluan vielä jakaa yhden pointin, joka ehkä auttaa ymmärtämään miksi sanon "pysytään kavereina", enkä "ei kiinosta".

Tässä on eräs tositarina:

Ensimmäiset treffit. Katseet kohtaa... eikä mitään. Myöhemmin illalla nainen saa viestin mieheltä:

M: Oli ihan tosi kivaa, haluisitko nähdä uudestaan?"

N: Oli kyllä kivaa, mutta en oikeastaan. Musta meidän välillä ei vain oikein ollut mitään. 

M: Ööö.. no mikset voi antaa mahdollisuutta?

N: Oon tosi pahoillani, mutta musta ei nyt vaan tunnu siltä. Hyviä jatkoja.

M: Mikset haluu nähä mua uudestaan?

Hei haloo?

Luuletko olevas jotenki parempi kun mä?

HALOO?

*kännissä* vithu pashka ämmä vithu ei ees kiinnosta tomhoset lihavartrd lehgmöt HYVVÖSTI!!!"!!!!

Ja tämä ei ole ainut tapaus. Siksi pehmeä lasku kaverisuhteella. Ehkä se on väärin, mutta se saattaa säästää "jättävän" osapuolen mielipahalta. 

13 kommenttia:

 1. kyl miehet on vaa niin yksinkertasia ettei niille riitä suorat vihjailut! vaan suorat totuudet voi mennä kaaliin, aina ei nekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää, että usein tämäkin asia on unisex :D mutta kyllä näin naisena voi voivotella rauhassa :D

   Poista
 2. No, nää on juttuja joissa ei voi kaikkien kanssa voittaa. Suo siellä, vetelä täällä :) Ehkä asian voisi ilmaista jotenkin niin että "tunsin enemmän kaverillisia tunteita kuin muuta" ja jättää kaveripohja-viittauksen pois, siis sen "lupauksen" (kaveri)jatkosta. Mutta kuten sanottu... Teit niin tai näin, niin silti löytyy se yksi joka ei ymmärrä ja loukkaantuu. Deittailu on hankalaa, koska ihmiset ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Ennen yritti ottaa asiat jotenkin todella rennosti ja yritti olla tekemättä asioista hankalia. Ainut ongelma on, että jos toinen osapuoli on hankala, tilanteesta voi tulla todella raskas. Pitäisi löytää se kultainen keskitie :D

   Poista
 3. Kyllä minäkin naisena ymmärrän ollaanko vain kavereita -ehdotuksen juuri sellaisena, eli ehdotuksena olla kaveri. Että olin kiva tyyppi, mutten mikään unelma tyyppi. Että mun kanssa voisi kuitenkin viettää joskus aikaa.
  Täytyykin ruveta jatkossa tarkentamaan, että mitä tämä ilmaisu todellisuudessa tarkoittaa. Huh. Treffailusta tulee koko ajan kryptisempää hommaa.

  Isla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kryptisemmäksi tuntuu menevän koko ajan.. kyllä minäkin monta kertaa aluksi uskoin "kaveri"-ehdotukset sinisin silmin. Tietysti pettyneenä siitä, että suhde ei muuttunut vakavaksi, mutta edes vähän otettuna kaverina pysymisestä. Kunnes ajan kuluessa ei sitten nähty ja mies muuttui tökerömmäksi ja tökerömmäksi ja lopulta tuli todella tyhmä olo itselleen. Kun oli yrittänyt. Paljon helpommalla pääsee, kun ei oleta. Jos mies oikeasti haluaa pysyä kaverina, hän kyllä ottaa yhteyttä. :) mutta oikeessa olet, jotenkin vaikeeta nykyään tämä. Tai onhan se ollut aina :D ihmissuhteet.

   Poista
  2. Mulle ei ole onneksi kukaan tietääkseni ikinä ehdottanut kaverisuhdetta pelkkänä heittona. Ne jotka eivät ole halunneet olla tekemisissä jatkossa, ovat suoraselkäisesti kertoneet sen.

   Isla

   Poista
 4. Jos sanoo haluavansa olla kaveri, niin kyllä minäkin sen ymmärrän nimenomaan niin että voidaan olla yhteyksissä ja vaikka välillä nähdä, vaikkei suurempaa kemiaa löytynytkään. Ei siis todellakaan kannata ihmetellä jos miehet ei tunnista "ollaan kavereita"-heittoa yhteydenpidon lopettamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ei sitä siitä tarvitse huomata, koska kyllä jossain tapauksissa kaverisuhteen luominen voi olla tarkoituksenmukaista. Mutta pitäisi sen verran löytyä ihmistuntemusta, että osaa lukea jos toinen ei ole kiinnostunut juttelemaan tai näkemään. Itse ainakin luovutan aika nopeasti, jos en ala saamaan vastakaikua. En vain yksinkertaisesti jaksa roikkua ja minusta on ahdistavaa, jos aletaan lopulta marttyyreiksi. Mutta totta kyllä, asiassa on monta puolta ja mitään hyvää tapaa ei vielä ole löytynyt.. ehkä joku kaunis päivä :D

   Poista
  2. Mun mielestä se hyvä tapa on olla rehellinen ja tarkoittaa sitä, mitä sanoo. Luulen, etten ole ainut, joka haluaa treffailunkin pysyvän yksinkertaisena ja mahdollisimman selkeänä hommana molemmin puolin. Kaikenlaiset salaiset koodikielet saavat vaan ihmiset turhautumaan. Ja sitten käyttäytymään tökerösti.
   Kaikilla ei myöskään ole kykyä lukea ihmistä kuin avointa kirjaa vaan ovat todella riippuvaisia suorasta sanallisesta palautteesta. Meitä on moneen junaan, se kannattaa muistaa.

   Isla

   Poista
  3. Se on kyllä aivan totta. Ihanasti herätti keskustelua ja ajattelun aihetta nämä viestit! Kiitos! :)

   Poista
 5. Niin, kyllä mää ainakin arvostan rehellisyyttä puolin ja toisin, enkä ihan täysin ymmärtänyt pointtia, miksi itse olet vetänyt herneen nokkaan kun mies sitten ottaakin yhteyttä tuollaisten lupailujen jälkeen :) Mutta loistavaa oli lukea sun vappuriehoista, go girl! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tässä yhtään herne nenässä! :D pikemminkin vähän huvittunut. Mutta joo, pointti katoaa itseltä myös aina välillä.. pään sisällä asiat kuulostaa aina järkevämmiltä kuin ovatkaan. Mutta se blogin idea onkin ;) hyvää vappua!

   Poista